tisdag 2 juli 2013

Presentation

Den lilla flickan mottar gåvor i form av skolmaterial från organisationen Ble Hammar. Elfenbenskusten, 2010.


Barnens Drömmar

Afrikanska barn såsom alla barn har flera drömma; och barnets drömmar täcker alla mänskliga drömmar eftersom drömmarna inte har någon gräns. Dock, i Afrika mer än någon annanstans, är drömmar ännu mer legitima som att äta. 

Barnet, kvinnan och personer av tredje åldern ( äldre). Faktum är att systemet av den familjära sårbarheten beror barn på följande sätt:


  • kvinnan, huvudförmyndaren, är delad mellan flera familjära sysslor varav de flesta inte är produktiva :  hot, landsarbete, vattenförsörjning och ved, ställen för gamla människor och familjen i allmänhet. Hon har varken medel eller tillräcklig tid för att ge barnet den uppmärksamhet och det underhåll som barnet  behöver för sin utveckling.
  • De flesta personer av "tredje åldern = de flesta  äldre personer" har inte i förväg säkrat medel för att främja utvecklingen av deras familjer som ofta är flertaliga ( det vill säga att det är många i familjen och därför är det svårt att försörja alla) och består av många små barn. Och de utgör snart, eftersom de ska gå i pension, en extra kostnad för kvinnan som de facto blir sköterskan för alla åldrar, tvungen att genomföra olika aktiviteter som sträcker sig utanför uppgiften som mamma. Barnen är övergivna i tidig  ålder till sociala  missförhållanden såsom kriminalitet och prostitution.  
Barnens drömmar om en total utveckling är inte möjlig utan att minska trion av sårbarhet av kvinnan, barnen och äldre;
Sett till mänskliga rättigheter som ägnar sig åt de grundläggande mänskliga rättigheterna, den internationella.


Barnen har mottagit gåvor i form av skolmaterial från organisationen Ble Hammar. Elfenbenskusten, 2010.